fbpx

Duurzaam verwarmen zonder gas

De warmte van de zon, maar dan in je woning


Een klein stukje scheikunde

Amorfe metaal is een combinatie van meerdere metalen. Het wordt opgewarmd tot een vloeibare substantie, vervolgens wordt het zo snel afgekoeld dat de moleculen niet genoeg tijd hebben om terug te keren in hun oude toestand. Hierdoor ontstaat een metaal met unieke eigenschappen.


Amorfe metaal als verwarming:

check Zeer snelle reactietijd (binnen 30 minuten lekker warm).
check Uitstekend geschikt om ruimtes apart te verwarmen.
check Zeer aangename warmte.
check Geen onderhoud nodig.


DHP vloerverwarmingstechnologie bestaat uit matten van gepatenteerd amorfe metaal. Zodra de matten zijn aangesloten op een elektronisch circuit, variƫrend van 12 tot 600 volt, geven deze warmte af.

  Is solid state heating de toekomst?

  Terwijl ik dit blogbericht zit te schrijven is de CV ketel in mijn woning stuk. Eerst gaf hij alleen aan dat de waterdruk te laag was. Na het bijvullen en resetten werd er nog niks warm. Het expansievat zou defect zijn dacht de loodgieter. Na die nagekeken te hebben bleek het toch de CV ketel te zijn die kapot is. Het zat er al aan te komen, want ieder jaar aan het begin van de winter had hij al storingen en moest de loodgieter komen om wat onderdelen te vervangen. Waarna het weer een tijdje goed ging.

  Lees meer...  

  Manieren om je woning te verduurzamen.

  Wereldwijd zijn doelstellingen afgesproken om de opwarming van de aarde niet te ver te laten oplopen. Daarvoor moeten we minder CO2 uitstoten. Met het verbranden van fossiele brandstoffen stoten we veel CO2 uit. Bovendien raken fossiele brandstoffen op, dat maakt dat het niet duurzaam is.

  Lees meer...  

  Waarom moet Nederland van het gas af?

  In de jaren zestig kwamen we erachter dat er ongelooflijk veel gas in de Nederlandse bodem zat. Ruim 50 jaar hebben we daarvan geprofiteerd. Het rijk heeft veel geld verdiend. Maar wat wetenschappers al jaren wisten, bereikt nu ook de mensen die het voor het zeggen hebben. Gaswinning is slecht voor het milieu.

  Lees meer...  

Meer weten over infrarood vloerverwarming? Bel ons voor meer informatie op 085-7441445.

Of laat je terugbellen:

Invalid Input
ongeldig telefoonnummer
Invalid Input
Of stuur ons een e-mail.

Back to Top